Regeling Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)

Waarvoor

U kunt subsidie krijgen wanneer u met uw eigen medewerkers technisch nieuwe fysieke producten of procestechnieken of technisch nieuwe programmatuur kunt u subsidie krijgen. Ook voor technisch wetenschappelijke onderzoeksvragen kunt u deze subsidie toepassen. Belangrijk is dat het ontwikkelingswerk voor uw bedrijf technisch nieuw is en daarmee voor u niet als routinematige ontwikkeling wordt aangemerkt. U kunt voor meerdere projecten tegelijk per periode een aanvraag indienen. U krijgt subsidie voor de uren van eigen medewerkers en voor kosten en uitgaven van de aangevraagde projecten. Welke kosten en uitgaven daarbij subsidiabel zijn kunnen onze adviseurs u goed uitleggen.

Voor wie

De WBSO kan door alle ondernemingen in Nederland worden aangevraagd, klein of groot. Ook zelfstandigen kunnen een aanvraag indienen.

Hoeveel subsidie

U krijgt de subsidie in de vorm van een verlaging van de loonbelasting. U kunt dus nooit meer subsidie krijgen dan u aan loonbelasting betaalt. Zelfstandigen krijgen een extra fiscale aftrekpost voor de Inkomstenbelasting. Jaarlijks maakt het Kabinet de hoogte van het subsidiepercentage voor de WBSO voor het volgende jaar op Prinsjesdag bekend.

Nieuwsgierig hoeveel subsidie u kunt ontvangen uit de WBSO? Neem contact met ons op en vraag onze adviseurs om een actuele berekening.

Laatste nieuws

WBSO percentages in 2021

WBSO percentages 2020

Voorbeelden

Prinses Maxima Centrum verricht baanbrekend kinderkankeronderzoek

Bettink biedt Smart Grid systeem met een unieke besturingsregeling

WBSO subsidie voor Open Enterprise Architectuur

Hoe krijgen we meer controle over de kwaliteit van ons voedsel?

Blinde constructiedelen voor trappen