MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft vele aspecten. Bij Dynova zetten we ons graag in voor maatschappelijke organisaties die iets bijdragen aan de samenleving.

Wie een kind heeft met autisme, weet dat deze niet maar zo op zichzelf kan wonen. Een groep ouders van autistische jongvolwassenen maakt het via stichting De Grasboom mogelijk dat zij toch op zichzelf kunnen wonen: in een eigen appartement, in een veilige omgeving en met begeleiding en een professioneel vangnet. Dynova ondersteunt De Grasboom met raad en daad.

1We – Een Wereld Idee staat voor een andere manier van ontwikkelingshulp. 1We – Een Wereld Idee gelooft in de kracht van het individu. Daarom reiken ze mensen in Bangladesh de tools aan om uit de armoede te komen. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van kansarme mensen is voor ons een belangrijke reden om partner te zijn van 1We – Een Wereld Idee.

Rob Jacobs, co-founder van Dynova, is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Voedselsurplus. Voedselsurplus zet zich in voor de bestrijding van voedselverspilling door supermarkten en andere bedrijven te motiveren hun voedseloverschotten te doneren aan sociale organisaties. Die maken hiervan maaltijden voor kwetsbare buurtbewoners. De stichting zorgt dat het proces tot stand komt en goed wordt georganiseerd, van het matchen en maken van goede afspraken tot een voedselveilig logistiek en opslag en verantwoord bereidingsproces van gezonde maaltijden.

Kanker heb je niet alleen en daarom richt de Stichting Bliss Shine for Cancer zich als enige op alle naasten van de patiënt. Het hele gezin heeft te maken met de ziekte en de gevolgen ervan. Deze naasten worden echter vaak vergeten. Ook zij verdienen het om in het zonnetje te staan, verwend te worden, zichzelf te kunnen zijn, de ziekte even te vergeten en nieuwe, leuke herinneringen op te bouwen. Tijdens de Special Day laten we een wens in vervulling gaan om gezamenlijke herinneringen voor het leven op te bouwen. De Familiedag is een jaarlijkse event voor de kankerpatiënt en het hele gezin, omdat niet alleen de patiënt, maar het hele gezin dagelijks dealt met de ziekte kanker.

grasboom       1we