Investeren met subsidie

Subsidieregeling voor aanschaf emissieloze bedrijfsauto’s

Koopt u als ondernemer een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Met deze regeling ontvangt u 10% van de netto catalogus- of verkoopprijs. Het subsidiebedrag is maximaal € 5.000 per bedrijfsauto.

Fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken

Gaat u investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Op de Milieulijst staat welke bedrijfsmiddelen hiervoor in aanmerking komen. Staat het middel dat u gaat aanschaffen erop? Neem dan contact met ons op, wij berekenen uw voordeel. Doe dit wel tijdig, de melding moet binnen 3 maanden na aangaan van de verplichting gedaan worden!

Fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken

Investeert u in CO2 reductie, energiezuinige technieken of duurzame energie? Dan kunt u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Uw investering moet voldoen aan één van de codes op de Energielijst. Ook bij de EIA moet de melding binnen 3 maanden na aangaan van de verplichting gedaan worden.

Korting op uw investeringen met de BIK

Het kabinet wil tijdens deze coronacrisis bedrijven stimuleren om te blijven investeren. Voor investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen is het mogelijk om vanaf 1 september 2021 met terugwerkende kracht de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) aan te vragen. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe machines, computers of bedrijfswagens. Wilt u op de hoogte blijven over de BIK? Houd dan onze nieuwsbrief in de gaten of meld u aan voor updates via ons speciale BIK e-mail adres.

Subsidie voor verduurzamen zakelijke gebouwen

Bent u van plan uw zakelijke gebouw te verduurzamen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De subsidie geldt voor de aanschaf van warmtepomp, zonneboiler, kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Wilt u weten aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor de ISDE? Neem dan contact met ons op, wij checken dit voor u.