Succesvolle innovatieprojecten

In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over de BIK en de MIT-regeling. Verder vertellen wij u over een aantal projecten waarvoor wij recent succesvol subsidie hebben aangevraagd. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we zijn deze zomer gewoon bereikbaar. Wij wensen u (alvast) een fijne vakantie toe!

BIK wordt vervangen door verlaging werkgeverspremie

Wij informeerden u eerder over de nieuwe subsidieregeling BIK (Baangerelateerde Investeringskorting). Deze regeling moest op dat moment nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie. De Commissie beschouwt de BIK echter als mogelijke staatssteun. Het kabinet trekt de BIK daarom terug. Omdat het kabinet investeringen door het bedrijfsleven in deze coronacrisis zo snel mogelijk wil blijven stimuleren, stelt ze daarom voor de AWf-premie voor werkgevers in 2021 te verlagen. Indien mogelijk gaat dit per 1 augustus 2021 in.

MIT R&D-samenwerking: aanvragen voor 9 september

Als innovatieve MKB-er kunt u weer subsidie aanvragen binnen de MKB Innovatiestimuleringsregeling Regio en Topsectoren (MIT) voor de ontwikkeling van een product, productieproces of dienst met minstens één andere MKB-er. Uiterlijk 9 september moet uw aanvraag zijn ingediend. Beoordeling vindt plaats aan de hand van criteria binnen de tendersystematiek. Dit betekent dat u alleen subsidie krijgt als u voldoende punten scoort. Wij hebben voor verschillende bedrijven en in verschillende regio’s met succes subsidieaanvragen verzorgd voor de MIT. Op onze website kunt u enkele projectvoorbeelden lezen. Benieuwd of uw projectidee in aanmerking komt voor deze MIT-regeling? Neem dan contact op met uw Dynova adviseur.

Subsidie via Europees herstelprogramma

In het kader van de Corona crisis heeft de Europese Unie een herstelprogramma ingesteld waarvan de EFRO-regeling REACT EU een onderdeel is. Begin dit jaar dienden wij hiervoor met groot succes een aantal aanvragen in. Graag vertellen wij u hieronder meer over 2 projecten waaraan deze subsidie toegekend is. Inspireert u dit, dan is het belangrijk te weten dat REACT de periode overbrugt tot eind 2021 waarop naar verwachting het nieuwe EFRO programma weer open gaat. Informeer tijdig bij onze adviseurs welke kansen dit programma u biedt.

Radicaal nieuwe manier van voedselbereiding

Sevvy is een Nederlands FoodTech-bedrijf dat het kookproces voor huishoudens gezonder, makkelijker en lekkerder wil maken. Hiervoor ontwikkelt Sevvy een revolutionaire kooktechnologie, de Sevvy smart cooker, gekoppeld aan een schaalbaar food community platform. Met de Sevvy-technologie kan iedereen op lage temperatuur en met een kortere bereidingstijd een maaltijd klaarmaken met behoud van voedingswaarde en sappen van het gekookte voedsel, wat zorgt voor prachtige texturen en een pure en natuurlijke smaak. De technologie is laag in energieverbruik en het kookproces is schoon en zonder uitstoot. Dit project sluit op meerdere manieren goed aan op de Europese Green Deal, namelijk op het gebied van energiebesparing, veilig en gezonde voeding, reduceren van voedselverspilling en digitalisering.

Innovatieve digitalisering in veiligheidsketen

Griffid ontwikkelt, integreert en beheert producten in de veiligheidsketen op het gebied van beveiliging, incidentmanagement, videomanagement en audiomanagement. Deze systemen spelen iedere dag in de maatschappij een cruciale rol bij het beschermen van kritieke infrastructuur (waaronder tunnels, bruggen en sluizen), veiligheid op straat, bij objecten en bij ontruimingen van publieke ruimten. In dit REACT-EU project demonstreert Griffid de Audiomanager, als uitbreiding op haar Safety & Security Incident Management platform (SSIM®). Uitdaging hierbij is dat op slimme wijze bestaande devices zoals intercoms, omroepinstallaties en marifoons benut blijven worden en vertaald worden naar een universeel hanteerbaar en gestandaardiseerd format van voldoende geluidskwaliteit. Het project sluit naadloos aan bij de transitie naar digitalisering.

Team Dynova wint bedrijventoernooi

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen sponsoren wij regelmatig verenigingen waarbij (familieleden van) onze medewerkers betrokken zijn. Zo deed Team Dynova afgelopen weekend mee aan een plaatselijk voetbaltoernooi voor bedrijven in Veenendaal. En met succes! Team Dynova ging er met de winst vandoor.