Automatisering in de apotheek

Nederland loopt wereldwijd voorop op het gebied van kwaliteit, efficiency en automatisering van logistieke processen voor medicijnuitgifte. Al meer dan 10 jaar geleden ontwikkelde RoboPharma de eerste Central Filling apotheek in Nederland. Het CentralFilling concept bestaat uit een klantspecifieke set van RoboPharma-dispenser met RoboLabels. Samen verzorgen zij geheel geautomatiseerd voor de volledige afhandeling van benodigde medicijnen van voorraad tot aflevering op receptniveau.

RoboPharma ontwikkelde ook het RoboWall Script Dispenser systemen waarmee buiten de openingstijden van de apotheek klanten toch hun medicatie kunnen afhalen. De medicijnen worden in de dispenser klaargezet. De RoboWall stuurt hierna automatisch een unieke code per sms naar de klant. Met deze code kan de klant, op iedere gewenste tijd, de medicijnen afhalen.
RoboPharma is het toonbeeld van een Nederlandse machinefabriek, waarbij de softwareontwikkeling een steeds prominentere plaats inneemt. Dynova beschrijft hiervoor uitvoerig en gedetailleerd de innovatie van deze software in het kader van de WBSO.