Samenwerking Dynova en RoboPharma

Frank van der Vaart, directeur Robopharma: RoboPharma is jarenlang leidend in apotheekautomatisering. Innovatiesubsidies helpen ons daarbij om voorop te blijven lopen.

Gedurende 15 jaar werken we samen met Dynova. In die tijd hebben wij Dynova leren kennen als een zeer betrouwbare subsidieadviseur. Zij kennen de regels en kennen ons goed en zijn hierdoor in staat ons adequaat te adviseren. Wij zijn al die tijd zeer tevreden over het advies, de ondersteuning en de samenwerking met de Dynova adviseurs en hun office management.

In ons geval leveren de verkregen subsidies een substantiële financiële bijdrage aan nieuwe ontwikkelingen, waardoor wij leidend in onze markt blijven. Subsidies is een serieuze zaak, want hieraan hangen ook flinke administratieve verplichtingen.

De samenwerking met Dynova helpt ons bij het nakomen van deze verplichtingen en zij gaan altijd goed mee met veranderende wetgeving van de overheid.

Automatisering van medicijnuitgifte

Nederland loopt wereldwijd voorop op het gebied van kwaliteit, efficiency en automatisering van logistieke processen voor medicijnuitgifte. Al meer dan 10 jaar geleden ontwikkelde RoboPharma de eerste Central Filling apotheek in Nederland. Het CentralFilling concept bestaat uit een klantspecifieke set van RoboPharma-dispenser met RoboLabels. Samen verzorgen zij geheel geautomatiseerd voor de volledige afhandeling van benodigde medicijnen van voorraad tot aflevering op receptniveau.

RoboPharma ontwikkelde ook het RoboWall Script Dispenser systemen waarmee buiten de openingstijden van de apotheek klanten toch hun medicatie kunnen afhalen. De medicijnen worden in de dispenser klaargezet. De RoboWall stuurt hierna automatisch een unieke code per sms naar de klant. Met deze code kan de klant, op iedere gewenste tijd, de medicijnen afhalen.

Productontwikkeling helpt RoboPharma bij de wereldtop te blijven. Subsidies helpen hen daarbij.

Meer over RoboPharma
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

"Adviseurs van Dynova kennen de regels en kennen ons,
de sleutel tot succes"

Frank van der Vaart
Eigenaar RoboPharma

Subsidietrajecten

RoboPharma is het toonbeeld van een Nederlandse machinefabriek, waarbij de softwareontwikkeling een steeds prominentere plaats inneemt. Dynova beschrijft hiervoor uitvoerig en gedetailleerd de innovatie van deze software in het kader van de WBSO.

Naast deze jaarlijkse subsidie voor product- en procesontwikkeling heeft Dynova ook de subsidie op de investering geregeld voor de eerste apothekers die het automatische medicijnuitgiftesystemen afnamen. Omdat dit medicijnuitgiftesysteem zwaar en lichamelijk belastend werk bij apotheekwerknemers wegneemt, kon hiervoor de FARBO-investeringsregeling worden ingezet. Voor toepassing van de Innovatiebox introduceerden wij samenwerkingspartner Mazars bij RoboPharma. Hiermee verkrijgt RoboPharma een aanzienlijk belastingvoordeel op haar succesvolle product ontwikkelingen.

question_image
Vragen over dit project?
Neem contact op met Pieter Rem, onze adviseur bij RoboPharma
Tel 0318-548248Email pieterrem@dynova.nl