Samenwerking Dynova en FlowerWatch

Sinds founder Jeroen van der Hulst ruim vijftien jaar geleden FlowerWatch oprichtte, is het bedrijf al klant bij Dynova West-Nederland. FlowerWatch is van een eenmanszaak uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met vestigingen in Nederland en Kenia en een franchise in Japan.

In haar specifieke vakgebied, het monitoren van de cool chain van snijbloemen van moment van oogst tot thuis in de vaas, is FlowerWatch wereldwijd toonaangevend. Er is sprake van continue innovatie binnen het bedrijf. De grootste groeikansen voor maximale klanttevredenheid en optimale winstgevendheid in de wereldwijde bloemenhandel doen zich voor op het gebied van totaal ketenmanagement. Daarom is FlowerWatch geen leverancier van losse producten of diensten, maar een integrale ketenpartner – een medespeler die niet alleen afhankelijk is van de klant, maar meer nog van het vermogen van de klant tot samenwerken met (alle) andere partners in de keten. Succes is in de ogen van FlowerWatch per definitie gedeeld succes.

FlowerWatch heeft een duidelijke missie: laten we met de sector blijven toetsen of de producten ketenproof zijn. Voor de bloemen is koud transport een must, voor planten ligt er nog een uitdaging dit goed te definiëren in een model.

Vanuit Dynova denken wij in een vroeg stadium mee en helpen om de innovaties van de vele (internationale) projecten en processen die FlowerWatch ontwikkelt financieel rond te krijgen.

Graadurenmodel

FlowerWatch heeft een wetenschappelijk onderbouwd model ontwikkeld om de keten van snijbloemen te kunnen monitoren, met als uiteindelijk doel de kwaliteit van het vaasleven bij de consument te verhogen.

Hierbij worden uiteenlopende factoren onderzocht die de keten van begin tot eind kunnen beïnvloeden, zoals de temperatuur rond de oogst en tijdens het transport. Dit model wordt voortdurend door ontwikkeld en is inmiddels zelfs een internationale standaard geworden.

Meer over FlowerWatch
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

De samenwerking met Dynova geeft energie om stappen te zetten, zij helpen ons richting geven.

Jeroen van der Hulst
Directeur FlowerWatch

Subsidietrajecten

Al sinds de beginjaren van FlowerWatch worden vanuit de vestiging van Dynova in West-Nederland doorlopend de proces- en technisch wetenschappelijke innovaties beschreven en aangevraagd in het kader van de WBSO-regeling.

Aangezien FlowerWatch in een groot internationaal netwerk opereert, organiseert Dynova elk jaar strategische sessies waarbij het werkveld en de samenwerkingspartners van FlowerWatch worden geïnventariseerd en in kaart gebracht. Het doel hiervan is subsidiabele samenwerkingsprojecten vorm te geven.

question_image
Vragen over dit project?
Neem contact op met Pieter Rem, onze adviseur bij FlowerWatch
Tel 0318-548248Email pieterrem@dynova.nl