Samenwerking Dynova en Alumat Zeeman

Alumat Zeeman is gespecialiseerd in luchtings- en schermingssystemen voor tuinbouwkassen. Als toeleverancier voor de kassenbouw levert Alumat Zeeman meer dan 5000 verschillende artikelen, van aandrijvingen tot glasklemmen. Een groot deel van de artikelen produceert het bedrijf ook zelf.

Alumat Zeeman is al sinds 1997 klant, vanaf de eerste dag van Dynova. Als Dynova adviseur heb ik de ontwikkeling van het kleinschalige familiebedrijf Zeeman naar het huidige moderne bedrijf Alumat Zeeman al die jaren van dichtbij meegemaakt.

Directeur Hans Zeeman heeft daarbij een duidelijke visie over de ontwikkeling van zijn bedrijf. Innovatie van zowel de producten als de procestechnieken is daarbij de motor voor flexibiliteit en modernisering geweest.

Het is een uitdaging om mee te mogen denken als adviseur hoe die ontwikkelingen gerealiseerd kunnen worden. Daarbij staat Alumat Zeeman altijd open voor reflectie en nieuwe ideeën.

Productinnovatie Alumat Zeeman

Luchting en scherming zijn cruciale onderdelen van een optimaal kasklimaat. Dit is niet alleen belangrijk voor energiebesparing in de kas maar ook van wezenlijk belang voor een goede plantfysiologie in kader van “Het Nieuwe Telen”. De ontwikkeling van nieuwe luchtings- en schermssystemen staat daarom centraal op de ontwikkelagenda van Alumat Zeeman.

Deze kennis benutte Alumat Zeeman om in een cross-sectorale samenwerking een innovatief Automatic Protection System te ontwikkelen tegen hagelschade in de fruitteelt en boomkwekerij. Belangrijk is dat fruittelers met deze innovatie flexibel kunnen inspelen op weersomstandigheden en zo het klimaat onder het systeem kunnen sturen en bijvoorbeeld vorstschade kunnen voorkomen.

Het systeem kan op afstand met een simpel sms bericht worden geopend of gesloten, zodat de fruitteler bij naderende hagel snel het systeem kan sluiten. Maar door deze innovatie verbeteren ook de arbeidsomstandigheden in de fruitteelt, neemt het waterverbruik voor nachtvorstbescherming flink af en daalt de behoefte aan gewasbeschermingsmiddelen significant. Bovendien draait het systeem volledig op zonne-energie. Zo kan het systeem ook op afgelegen locaties volledig automatisch functioneren.

Meer over Alumat Zeeman
Benieuwd wat er voor u mogelijk is?

“Dynova inspireert ons om over zaken na te denken
en buiten onze kaders te treden”

Hans Zeeman
Eigenaar Alumat Zeeman

Subsidietrajecten Alumat Zeeman

Dynova begeleidt ons ieder jaar om onze innovatie agenda, vol met innovatieve brainwaves, te vertalen naar concrete subsidieaanvragen voor de WBSO. Deze subsidie legt voor ons de basis voor onze R&D inspanning. Ook ontwikkeling van nieuwe procestechnieken, vooral op het gebied van buisbewerkingen, heeft Dynova in de aanvragen betrokken.

Daarnaast zien ze kansen voor andere subsidiemogelijkheden, zoals de subsidie voor MIT Samenwerkingsprojecten voor het Automatic Protection System tegen hagelschade. Naast de benutting van vouchersregelingen en ESF subsidie voor duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, helpt Dynova om buiten onze kaders te denken en zo nieuwe ideeën te genereren. Zo maakte Dynova de match tussen ons bedrijf en een bedrijf in de dakdekkers branche. Samen ontwikkelden wij met dit bedrijf een eenvoudig inzetbaar en lichtgewicht mobiel ankerpunt voor het veilig kunnen werken op hellende daken.

question_image
Vragen over dit project?
Neem contact op met Rob Jacobs, onze adviseur bij Alumat Zeeman
Tel 0318-548248Email robjacobs@dynova.nl