Duurzame Energie (SDE+) open

Als u hernieuwbare energie gaat produceren, kunt u gebruikmaken van deze subsidie die zich op bedrijven en (non-profit)instellingen richt. Er zijn 6 categorieën: biomassa, geothermie, water, wind (land, meer en waterkering) en zon.

De nieuwe ronde van deze regeling is juist nu zo belangrijk, want het is het laatste jaar dat de overheid de SDE+ in haar huidige vorm openstelt. Er is in totaal 5 miljard subsidiebedrag beschikbaar. De subsidieperiode is opgesplitst in 3 fasen.

Aangezien de kostprijsdaling van alle Zon-PV categorieën doorzet (Bron: PLB), zijn er lagere maximale basisbedragen ten opzichte van de SDE+ voorjaarsronde 2019.
U vindt via deze link https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/sde-najaar-2019-opent-op-29-oktober de tabellen over de fasering met de bedragen voor hernieuwbare elektriciteit, warmte en hernieuwbaar gas in €/kWh en de najaarsronde bedragen. De najaarsronde bedragen zijn opgesplitst in een basisbedrag en een voorlopig correctiebedrag op levering en niet-netlevering.

Highlights SDE+ najaar 2019

  • Omdat in verschillende delen van Nederland het elektriciteitsnet onder druk staat, is er een transportindicatie van de netbeheerder nodig, waaruit blijkt dat transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor u aanvraagt.
  • Er is ook een transportindicatie nodig bij 100% eigen verbruik. Een negatieve transportindicatie zorgt namelijk voor een niet realistisch project dat RVO afkeurt.

Het is aan te bevelen dat u zich tijdig meldt bij ons. Wilt u dat Dynova u alles uit handen neemt? Laat het ons weten. Onze adviseurs staan voor u klaar.