Nieuwsbrief december 2016

Grenzen verleggen in 2017

costaricaHeeft u in het nieuwe jaar de doelstelling om internationaal te ondernemen of daarin verder te groeien? Houd u dan de subsidieregeling DHI in de gaten, die ook in 2017 weer open gaat. De regeling richt zich op Nederlandse mkb-ondernemingen met internationale ambitie en interesse in opkomende markten en ontwikkelingslanden.

U kunt een aanvraag indienen voor:

  • Demonstratie van uw technologie of kapitaalgoed in één van de DHI-landen.
  • Haalbaarheidsstudie. Hiermee vergroot u de kans dat uw potentiële klant uit één van de DHI-landen wil investeren in uw technologie.
  • Investeringsvoorbereiding met onderzoek naar de technische en commerciële haalbaarheid van uw investering in een onderneming in één van de DHI-landen.

Dynova heeft eerder met succes DHI-aanvragen verzorgd. Benieuwd of uw projectidee in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Neem dan via info@dynova.nl contact met ons op.

Energieregelingen 2017

Ook in 2017 zijn er weer subsidiemogelijkheden voor uw initiatieven met duurzame energie of energiebesparing.Duurzaamwind

  • SDE+: bedrijven en instellingen die hernieuwbare energie produceren via biomassa, geothermie, water, wind of zon, kunnen een exploitatiesubsidie aanvragen binnen de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie. Er is een budget van € 6 miljard in de voorjaarsronde. Deze staat open van 7 t/m 30 maart 2017.
  • ISDE: met de Investeringssubsidie Duurzame Energie krijgen zakelijke gebruikers en particulieren subsidie op de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel.
  • EIA: de regeling Energie Investeringsaftrek levert u een fiscaal voordeel op energiebesparende investeringen. RVO publiceert binnenkort de Energielijst 2017 waarin de voorwaarden staan beschreven.
  • EDS: de subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame energie Sportaccommodaties richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. U kunt een subsidieaanvraag indienen vanaf 2 januari 2017.

Neemt u contact op met onze energie expert Gert-Jan Slob als u wilt bespreken of uw plannen met duurzame energie of energiebesparing in aanmerking komen voor subsidie.

Dragon1, Open Enterprise Architectuur geniet belangstelling in China

dragon1Dragon1 is een open architectuurmethode. Deze methode is uniek, omdat met Visuele Enterprise Architectuur integraal naar de gehele onderneming wordt gekeken. Hiermee kunnen bijvoorbeeld verschillende architectuurvisualisaties voor strategische innovaties van organisaties worden gemaakt. Dragon1 heeft recent met haar methode de Chinese markt betreden. Dynova heeft met het aanvragen van WBSO subsidie een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van dit innovatieve architectuurplatform.

Kantoor gesloten

Ons kantoor is gesloten van vrijdag 23 december t/m zondag 1 januari. Vanaf maandag 2 januari 2017 zijn wij u graag weer van dienst.

Wij wensen u fijne Kerstdagen en een energiek nieuw jaar toe!