Nieuwsbrief 2015-02

Rob Jacobs krijgt Subsidieadviseur oeuvreprijs

De NVAS, de beroepsorganisatie voor subsidieadviseurs, heeft aan Rob Jacobs de NVAS Subsidieadviseur oeuvreprijs toegekend. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat deze speciale vakprijs fotorobwordt uitgereikt. Rob Jacobs, directeur en mede-oprichter van Dynova, krijgt deze prijs vanwege zijn aanzien in en inzet voor de sector, zijn opvallend brede subsidie-ervaring en zijn gepassioneerde toewijding aan klantprojecten. Ook zijn bijdrage aan de opleiding en vakbekwaamheid van de subsidieadviseur werd door de vakjury aangehaald. Wij zijn er trots op dat Rob deze prijs heeft mogen ontvangen en feliciteren hem van harte!

Lancering Bullit sporthelm

Op woensdag 9 december is de Bullit sporthelm aan de markt gepresenteerd. De Bullit is een uiterst lichte en compacte helm geschikt voor meerdere sporten zoals skiën, fietsen en schaatsen. Het product is ontwikkeld door Cato Composite Innovations en Smartcap en is mede mogelijk gemaakt door een EFRO subsidie vanuit de provincies Gelderland en Overijssel (GO). De aanvraag en projectadministratie zijn door Dynova uitgevoerd.

Senioren gaan duurzaam meer bewegen

Het interventieprogramma Fit, Veilig en Valbreken (FVV) van de Judo Bond Nederland zet senioren van 55+ aan tot duurzaam meer bewegen. De deelnemers starten met een 6-weekse FVV cursus in combinatie met kennismakingslessen van lokale sport- en beweegaanbieders. De senioren krijgen een advies welke sport goed aansluit bij hun wensen, behoeften en mogelijkheden. Dit project is geïnitieerd door Sportpiazza in samenwerking met ouderenbonden en personal trainers. Financieel wordt het initiatief mogelijk gemaakt door een subsidie binnen de regeling Sportimpuls. Dynova verzorgde hiervoor de aanvraag.

Regionaal krediet voor ontwikkeling dakcassette

Sustainable Durable Systems (SDS) is de producent van Roofclix®. Roofclix® is eenwitte kunststof dakcassette. In de zomer houdt deze cassette ongewenste opwarming van zwarte daken tegen en voorkomt hiermee dat het te warm wordt in gebouwen en woningen. In de winter wordt het warmteverlies via het dak juist beperkt. Dankzij het MKB Innovatiekrediet Twente ontwikkelt SDS de volgende generatie Roofclix®. Binnen de dakcassette wordt een milieuvriendelijke batterij geïntegreerd met een lange levensduur voor de opslag van zonne- of windenergie. Hierdoor wordt 24/7 gebruik van duurzame energie door de gebruiker van het gebouw of de woning mogelijk, zonder dat de netwerkinfrastructuur aanwezig hoeft te zijn.

ESF duurzame inzetbaarheid 2015

Dit najaar hebben wij meerdere aanvragen ingediend in het kader van de ESF regeling Duurzame inzetbaarheid medewerkers. De eerste beschikkingen hiervan zijn inmiddels binnen. Hebben wij voor u een aanvraag ingediend? Houd dan uw post in de gaten! Het is nog niet bekend of de regeling ook volgend jaar weer open zal gaan. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Kerstsluiting

Vanwege de feestdagen is ons kantoor gesloten van 24 december 2015 t/m 1 januari 2016. Wij wensen u gezellige dagen en een goed nieuw jaar toe!