Nieuwsbrief 2014-02

MKB-innovatiestimulering Topsectoren (MIT) weer open

In 2013 is de nieuwe regeling MKB-innovatiestimulering Topsectoren (MIT) geïntroduceerd. Ook in 2014 is de regeling weer open. Dit jaar is het nog mogelijk een aanvraag in te dienen voor R&D Samenwerkingsprojecten.

Bij een MIT-R&D Samenwerkingsproject krijgt u subsidie voor de vernieuwing van uw product, proces of dienst. Uw project bestaat uit industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling, die u in een samenwerkingsverband van minimaal 2 Nederlandse MKB-ondernemers uitvoert. De subsidie bedraagt 30% van de kosten en maximaal €200.000 per project. Het betreft hier een tender, alleen de beste projecten worden gehonoreerd. Aanvragen moeten vóór 22 september zijn ingediend.

Europees programma Horizon 2020: óók voor het MKB

Logo Horizon2020Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Binnen Horizon 2020 is een speciaal MKB instrument ontwikkeld. Het MKB-instrument is bedoeld voor bedrijven met de ambitie om te groeien. Het gaat hierbij om internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven. Het instrument ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en het verkennen van nieuwe markten.

U kunt subsidie krijgen voor een haalbaarheidsstudie ter grootte van € 50.000,= (fase 1) of voor een R&D- of demonstratieproject (fase 2). Voor de R&D fase ontvangt u maximaal 70% subsidie. Voor elke fase kunt u een projectaanvraag indienen. Dat kan op elk moment. Een bedrijf kan maximaal één keer per jaar indienen. Heeft u een project wat voor het MKB-instrument in aanmerking komt? Neemt u dan contact met ons op!

Lobby netwerk in Brussel

foto brussel tegelVoor de verschillende Europese aanvragen die wij momenteel in voorbereiding hebben voor Horizon 2020, Interreg, EFRO en Eurostars is het van belang goed op de hoogte te blijven van Europese regelingen en netwerken. De adviseurs van Dynova zijn daarvoor op 12 juni naar Brussel afgereisd. Zij hebben daar een leerzame kijk gekregen in de keuken van één van de 15.000 lobbyisten die Brussel rijk is. In het hart van het Europese subsidieveld zijn op een open en praktische wijze ervaringen uitgewisseld met een lobbyist van de Nederlandse provincies en met enkele collega-bureaus. De dag is afgesloten met een informeel bezoek aan het Europees Parlement.

Workshop Fondsen- en Subsidiewerven met Passie

workshop DynovategelSinds begin dit jaar is Dynova partner van Samen voor Veenendaal. Samen voor Veenendaal vormt het platform en netwerk om maatschappelijk betrokken ondernemers en ideële organisaties uit Veenendaal met elkaar te verbinden. Op 4 juni jl. verzorgden Rob Jacobs en Gert-Jan Slob een workshop waarin plaatselijke verenigingen tips & tricks werden gegeven voor een succesvolle fonds- en subsidieaanvraag.

Dynova kantoor gesloten op 27 juni

In verband met het jaarlijkse bedrijfsuitje, is ons kantoor gesloten op vrijdag 27 juni a.s.